admin Yorum yapılmamış

Kuzey Kıbrıs Taksi Hizmetleri ve Ücretleri

Kıbrıs, her yönü ile mutlaka herkesin gezip görmesi gereken nadide yerlerden birisidir. 2008 yılından bu yana Kıbrıs yaşantımız boyunca birçok konuda gözlem yapma ve deneyim yaşama şansını elde ettik. Genel görüş itibari ile taksi, özel transfer ve rent a car hizmetlerimizi kullananların Kıbrıs’ı bulduğunu duyuyoruz. Aslında Kıbrıs’ta planlı bir gezi programı yapıldığında hiç de yüksek ücretleri gerektirmeyen bir yer olduğunu görebilirsiniz.

Kıbrıs seyahati ve gezisi sırasında önemli olan hususlardan birisi de ulaşımdır. Doğru bir ulaşım planı ve rezervasyon ile önceden tüm ulaşım faaliyetlerini planlamanız sayesinde adada daha rahat ve güzel bir gezi yapacağınızı garanti edebiliriz.

Kuzey Kıbrıs’a Türkiye’den Nasıl Ulaşılır?

Kıbrıs Denizyolu Ulaşımı
Kıbrıs’a denizyoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs’a aracınızla giderek arabalı feribot ulaşımını kullanacaksanız bu durum sizin Kıbrıs’ta transfer ve ulaşım sürecinizde kolaylık sağlayacaktır ancak yorucu bir sürece hazır olmanız gerektiğini biliniz.

Kıbrıs’a denizyoluyla ulaşım 6 ile 8 saat arasında sürecektir. Arabalı feribotlara ise Mersin Limanı’ndan ya da Taşucu’dan binerek Girne ya da Magosa limanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kıbrıs Havayolu Ulaşımı
Kıbrıs’a uçak ile ulaşım sağlamayı düşünüyorsanız Kıbrıs’a uçuş yapan Türk Hava Yolları, Kıbrıs Türk Hava Yolları, Pegasus ve Atlasjet firmalarından uçuş biletlerinizi alabilirsiniz. Kıbrıs’ta hizmet veren tek havalimanı vardır: Ercan Havalimanı.

Detaylı bilgi için ✈ Ercan Havalimanı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Taksi mi Araç Kiralama Hizmeti mi?

Kıbrıs seyahatlerinizde Ercan Havalimanı’na ya da Kıbrıs limanlarına adım attığınız andan itibaren araç kiralamanız ya da taksi transferi yapmanız mümkündür.  Kıbrıs’ta araç kiralama konusunda en iyi firmayı arıyorsanız geniş bir araç filosuna sahip olan ? www.kibrisarackiralama.com markasını tercih edebilirsiniz. Taksi konusunda da profesyonel olarak hizmet veren www.kıbrıstaksi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

kibris taksi

En Konforlu Hizmet Kıbrıs Taksi Transferi

Kıbrıs’ta taksi transferleri ziyaretçilerin en çok kullandıkları ulaşım yoludur. Önceden taksi şirketi ile görüşüp gidiş tarihlerinizi bildirdiğinizde iniş yerinizde isminizin yazılı olduğu bir tabela ile taksinizin sizi beklediğini görebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs taksileri istediğiniz yerlere sefer yapabilmektedir. Kıbrıs taksi ücretleri ise gideceğiniz yere ve kişi sayısına göre farklılık göstermektedir. Çünkü Kıbrıs’ta bulunan taksiler kişi sayısına göre büyük ya da küçük olabilmektedir. 1-3 arası yolcu grubu için binek otomobil size hizmet verirken 1 ile 7 yolcu arasında yolcu grupları için VIP Mercedes araçları ile taksi şirketleri sizlere transfer hizmet vermektedir.

Kıbrıs Taksi Fiyatları
Kıbrıs’ta ortalama olarak taksi ücretleri 110 TL’den başlayan fiyatlarla mesafeye ve yolcu sayısına göre artış gösterebilmektedir.

Özellikle Ercan Havalimanı’ndan Kuzey Kıbrıs’ta istediğiniz her yere taksiyle transfer işleminin yapılabileceğini biliniz.

Detaylı bir şekilde Kıbrıs Taksi Ücretlerini analiz etmek isterseniz http://www.kibristransfer.com/transfer-taksi-ucretleri linkini tıklayıp bilgi sahibi olabilirsiniz.

admin Yorum yapılmamış

Kıbrıs Motosiklet Kiralama

Yavru vatan olarak tabir edilen Kıbrıs, her noktası ayrı bir güzelliğe ve estetiğe sahip olan bir yerdir. Kıbrıs’ta bir yerden bir yere ulaşımınızı taksi ile ya da araç kiralayarak karşılayabileceğiniz gibi aynı zamanda motosiklet de kiralayarak karşılayabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Motosiklet Kiralamak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

▬♦ Türkiye’den Kıbrıs’a ilk defa gidecek olup adada motosiklet kiralamayı düşünenlerin bilmesi gereken en önemli şey şudur: Kıbrıs’ta trafik sol taraftan akmaktadır ve dolayısıyla da buna istinaden otomobillerin direksiyonları sağda olmakla birlikte vites kolu da sol tarafta kalmaktadır. Yani seyahat planlarınız arasında Kıbrıs’a gitmek varsa ve Kıbrıs’taki ulaşımınızı motosiklet kiralayarak sağlamayı düşünüyorsanız öncelikle trafik akışına uyum sağlayıp sağlayamayacağınıza karar vermelisiniz.

▬♦ Kıbrıs’ta trafik ışıkları yok denecek kadar azdır. Buna rağmen birçok noktada sık sık kameralı radar uygulaması bulunmaktadır. Bu nedenle de Kıbrıs’ta araç ve motosiklet kullanmak Türkiye’den gelenler için oldukça zor ve sıra dışı olmaktadır. Ayrıca unutmamanız gereken bir başka nokta da şudur: Kıbrıs’ta dönel kavşaklar oldukça fazladır ve üstünlük daima dönel kavşaklardan çıkanlardadır.

Kıbrıs trafik kurallarını tam anlamı ile bilmiyorsanız motosiklet kiralamadan önce mutlaka KKTC – Kuzey Kıbrıs’ta Trafik Cezaları ve Önemli Tüyolar yazımızı okumalısınız.

kibrista-motosiklet-kiralamak

Kıbrıs Motosiklet Kiralama Ücretleri

Kıbrıs’ta ulaşım için motosiklet kiralamanız mümkündür ancak bu kiralamayı oraya gittiğinizde zor durumda kalmamak adına önceden yapmanız ve şirket ile önceden görüşmeniz daha doğru olacaktır. Kıbrıs’ta motosiklet kiralama ücretleri motorun markasına ve kiralanan gün sayısına göre değişkenlik göstermektedir.

Kıbrıs’ta motosiklet kiralamayı düşünüyorsanız öncelikle EURO üzerinden ödeme yapacağınızı bilmelisiniz.

– 1 ile 3 gün arası motosiklet kiralamayı düşünüyorsanız günlük 25 euro civarında,
– 3 ile 5 gün arasında motosiklet kiralamayı düşünüyorsanız günlük 20 euro civarında
– Haftalık motosiklet kiralayacaksanız 130-140 euro gibi fiyatlardan başlayan ücretler ödemeniz gerekebilmektedir.

Kıbrıs’ta Motosiklet Kiralama Şirketi

Kıbrıs motor kiralama hizmeti sunan şirket maalesef yoktur.

Unutmayınız: Kıbrıs’ta motosiklet kiralama hizmeti alabilmeniz için sürüş ehliyetinizin olması ve kullanım kuralları gereği kask takılması mecburidir.

——————
Kıbrıs’ta motosiklet kiralamak yerine lüks, aile, ekonomik ve orta sınıf araç kiralamayı düşünürseniz araç kiralama şirketimizin tüm kiralık araçları incelemek için tıklayınız ?

admin Yorum yapılmamış

Kıbrıs’ın Başkenti Lefkoşa Tanıtımı

 Lefkoşa Genel Bilgiler/ Rehber

Kıbrıs Adasının tam ortasında bulunan Lefkoşa şehri dünyada yalnızca Türkiye tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkentidir. Yeşil Hat denilen bir sınırla ikiye bölünmüş tek başkenttir. Bu sınır bölgesinde Birleşmiş Milletler Barış Gücü bulunmaktadır. Lefkoşa aynı zamanda Rum Kesimi’nin de başkentidir. Kıbrıs adasının en kalabalık, gelişmiş, tarih ve sanayi şehridir. Kuzeyinde Türkler Güneyinde ise Rumlar yaşar.

Lefkoşa’da İklim/ Hava Durumu

Yarı kurak olarak adlandırılan iklim kuşağında yer alan Kıbrıs’da yaz mevsiminde sıcaklıklar yüksek ve kuraklık fazla olur. Akdeniz iklimi etkisinin de görülmesiyle kışları ise ılık ve az yağışlı geçmektedir. Temmuz ve Ağustos ayları en sıcak aylardır. Kıbrısın en yüksek sıcaklığı da Lefkoşa da görülür. Ocak ayı ise en soğuk aydır ve genellikle 9 ile 12 derece civarına düşen sıcaklıklar görülmektedir.

Lefkoşa’ya Ne Zaman Gidilir?

Genel olarak sıcaklaın çok düşmediği Lefkoşa’ya Şubat ayı itibarıyla sıcakların yükselmesi ile birlikte istenilen zamanda gidilebilir. Temmuz ve Ağustos aylarındaki yüksek sıcaklıklarıda göz ardı etmeden gidilecek zamanını seçmek gerekir.

Lefkoşa

Lefkoşa’da Yemek/ Restoran/ Ne Yenir Ne içilir?

Kıbrıs uzun yıllar farklı medeniyetler ev sahipliği yaptığı için yöreye özgü yerel yemekler çok değildir. Bu durum Lefkoşa’da da geçerlidir. Fakat Hellim Peyniri kesinlikle kahvaltıda tatmanız gereken bir lezzettir. Bu kızarmış peynir lezzeti bu bölgeye ait bir tattır. Ayrıca Piruhi Mantısı Kıbrıs’a özgüdür ve Kıbrıs Mantısı da demek mümkündür. Bu mantı; un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, ceviz içi ve et suyu ile yapılan bir hamur yemeğidir. Yine Kıbrıs’a özgü yemeklerden Şeftali Kebabı tadılması gereken bir lezzettir. Koyun ve ya keçinin iç zarının kıyma, soğan ve maydonoz harcı ile dolma biçiminde doldurularak ızgarada pişirilmesi ile yapılan denemeye değer bir kebaptır.

Lefkoşa’da Önemli Yerler/ Gezilecek Yerler

  • Girne Kapısı; eski Lefkoşa surlarında yer alan kapı Girne’ye ulaşımı sağlar. 1931 yılında kenarlarında bulunan surlar yıkılarak araç geçişi için yol yapılmıştır.
  • Gazimağusa Kapısı; eski Lefkoşa surlarında bulunan ve Gazimağusa’ya geçişi sağlayan kapıdır. Aynı zamanda Karpaz, Larnaka, Limasol ve Gazimağusa’dan gelen yolların birleştiği kapıdır. Günümüze kadar iyi bir şekilde korunmuş Lefkoşa’nın en sağlam kapısıdır.
  • Selimiye Camii ( Aziz Sophia Katedrali ); Kıbrıs’ın en büyük ve görkemli ibadethanesi olmakla birlikte en önemli de mimari eseridir. 1192 yılında inşa edilen Katedral, 1571 yılında Osmanlı’nın adayı fethetmesi ile camiye çevrilmiştir.
  • Büyük Han; yalnızca Lefkoşa’nın değil Kıbrıs’ın en büyük hanı olan yapı 1572 yılında Osmanlı Devleti tarafından yapılmıştır. 2 katlı olarak inşa edilen hanın ortasında geniş avlusu, avlunun ortasında ise bir mescit ve çeşme bulunmaktadır.
  • Mevlevi Tekke Müzesi; Osmanlı’nın adayı fethi sonrası adaya yerleşen Türkler’in çoğunluğunun Konyalı olması ile kurulmuştur. Şuanda müze olarak kullanılan müzede mevleviliğe ait giyisi, müzik aleti gibi malzemeler bulunmaktadır.
  • Barbarlık Müzesi; Lefkoşa’da bulunan bu müze 1963 yılında yaşanan Binbaşı Nihat İlhan’ın ailesi ve ev sahibesinin kurşunlanarak öldürülmesinden sonra müze haline getirilmiştir. Duvarda kurşun izlerinin hala durduğu ev 1966 yılında müze olmuştur.
  • Arap Ahmet Paşa Camii ve Sokağı; aynı isimli sokak ve bu sokakta bulunan camii eski bir Latin kilisesi yerine yapılmıştır. Ve Lefkoşa’da bulunan camiilerden en dikkate değer olandır.
  • Venedik Sütunu; venedikliler tarafından 1550 yılında dikilen sütunun alt tarafında 6 İtalyan ailesinin armaları bulunur. Sütunun üzerinde bulunan bakır küre ise sonradan eklenmiştir.

lefkoşa-büyük-han

Lefkoşa’da Ne Yapılır?

Tarihi yerleri gezebileceğiniz aynı zamanda gün boyu denizin ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz Lefkoşa’da gece eğlenceside oldukça fazladır. Gecesi ve gündüzü ile hareketli bir tatil yaşayabilirsiniz.

Lefkoşa’da Gece Hayat / Bar / Eğlence

Lefkoşa Çarşamba, Cuma ve Cumartesi gecelerinin hareketli olduğu bir şehirdir. Bir çok disko bar ve eğlence mekanı bulunan şehirde gece hayatı biraz pahalıdır. Kumarhanelerin yasal olması kumar tutkunlarını gece hayatına çekerken, öğrenci nüfusunun fazla olmasıda gecelerin hareketli olmasını sağlamaktadır.

Lefkoşa Alışveriş / Ne Alınır?

En başta Lefkoşa’dan dönerken hellim peyniri almak gerekir. Bunun dışında bir çok hediyelik eşya bulmak mümkündür. Elişi danteller,peçeteler, lefkara örgüsü, dokuma perdeler, sepetler,gümüş işleri gibi bir çok hediye seçeneği vardır.

Lefkoşa Tatil/ Bayram / Önemli Günler

  • Yılbaşı ( 1 Ocak),
  • Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan),
  • İşçi ve Bahar Bayramı (1 Mayıs),
  • Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs),
  • Barış ve Özgürlük Bayramı (20 Temmuz),
  • Türk Mukavvemet Teşkilatı Kuruluş Günü ( 1 Ağustos),
  • Zafer Bayramı (30 Ağustos),
  • Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim),
  • KKTC Cumhuriyet Bayramı (15 Kasım),
  • Kurban Bayramı
  • Ramazan Bayramı

Lefkoşa’da Dikkat Edilmesi Gereken/ Önemli Bilgiler

Tüm ada ülkeleri gibi önemle üzerinde durulacak konu içme suyu sorunudur. Bunun dışında Lefkoşa güvenli ve huzurlu bir şehiridir. Siyasi ayrılık ve ırkçılık gibi nedenlerle çıkan kargaşalar bazen istenmeyen sonuçlara neden olurken bu sorunun dışında bir sorunla karşılaşmanız çokta olası bir durum değildir.

Lefkoşa’da Kusursuz Tatil İçin Araç Kiralamak Şart

Kıbrıs’ta rent a car hizmeti veren Kıbrıs Tatili Turizm LTD. şirketi olarak Lefkoşa’da kusursuz bir tatil yaşamanız için size tek tavsiyemiz kesinlikle araç kiralama hizmetlerinden yararlanmanızdır. Kıbrıs Lefkoşa’nın doğal ve tarihi güzelliklerini sorunsuz bir şekilde, yorulmadan, mutlu bir şekilde keşfetmek için KKTC’de herkesin tek tercihi araç kiralama seçeneği olmaktadır.

Kıbrıs tatiliniz başlamadan Kıbrıs’ta kiralık araçları ve fiyatlarını incelemek isteyebilirsiniz. Tatil öncesi araç kiralama hizmetleriyle alakalı tüm bilgileri hemen keşfetmek için tıklayınız  ? kıbrıs araç kiralama

 

admin Yorum yapılmamış

KKTC – Kuzey Kıbrıs’ta Trafik Cezaları ve Önemli Tüyolar

KKTC – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde trafiğe çıkmadan önce bilmeniz gereken trafik cezaları ve kuralları nelerdir?

KKTC’de Trafik Cezası Tutarları

595 TL  ← Alkollü araba kullanmanın cezası
238 TL  ← Kırmızı ışıkta arabayla geçmenin cezası
238 TL  ← Dikkatsiz araba sürüşü yapmanın cezası
119 TL   ←Araçta emniyet kemeri takmama cezası
108.5 TL  ← Yanlış alana araç park etmenin cezası (15 gün içinde ilgili Zabıta Belediye Veznesi’ne mesai saatlerinde ödenebilir. 15 günden sonra ceza 2 katına çıkmaktadır. Yanlış alana park cezası 30 gün süre tamamlandıktan sonra da ödenmediği takdirde belediye tarafından ilgili araç sahibi mahkemeye verilmektedir.

KKTC’de Otomobille Hız Sınırını Geçmenin Cezası

119.5 TL ← Hız sınırını arabanızla 20 km’ye kadar aştığınızda
178.5 TL ←  Hız sınırını aracınızla 20 km ile 40 km arası aştığınızda
297.5 TL ← Hız sınırını 40 km’den fazla aştığınızda

Yukarıdaki trafik cezası tutarları 2017 senesine ait bedellerdir.  Kuzey Kıbrıs’ta trafik cezası ücretleri Türkiye’deki gibi asgari ücret artışına bağlı olarak değişmektedir.

Kıbrıs Araç Kiralama Şirketinden KKTC Trafik Tüyoları
Asla unutmayın

↕ Kuzey Kıbrıs’ta otomobilinizle yolda seyir halinde ilerlerken karşıdan gelen bir başka aracın size ısrarla sellektör yapması (araç sürücünün arabasının far ışıklarını yakıp söndürmesi) ileride, aynı yol üstünde trafik polislerinin çeviri ve kontrol yaptığını size söylemeye çalıştığını göstermek içindir.

Otomobilinizi yanlış park ettiğinizde ilgili park cezaları trafik polisi tarafından yazıldığı gibi bulunduğunuz yerin belediye zabıta ekipleri tarafından da yazılmaktadır.

Kuzey Kıbrıs’ta şehir içi ve şehirlerarası yollarda sabit radar kameraları vardır. Bu radar kameraları, trafikte cezai müeyyidelere aldırış etmeyen 50 km, 60 km, 75 km ve 100 km hız limitini aşan araçların fotoğraflarını çekip ceza işlemlerini başlatmaktadır. Kıbrıs’ta araç kiralayarak sabit radarlara yakalandıysanız eğer bu konuyla ilgili de detaylı bilgi almak için KKTC Polis Müdürlüğünü aramalısınız.

↕ Kuzey Kıbrıs’ta kiralanan araçların trafikte işledikleri tüm suçların cezaları, rent a car şirketinin kurumsal sözleşmesinde ismi yazılan kişiye yazılmaktadır. Yani Kıbrıs’taki trafik cezalarının takibi ve bu cezaların ödeme işlemleri yine üzerine kiralık araç kaydı yapılan kişinin sorumluluğundadır. KKTC Polis Müdürlüğü ceza tutanaklarında geçen ilgili kiralık aracın sözleşme bilgilerini rent a car şirketinden talep ederek sisteme kaydetmektedir. KKTC’den çıkış yapana kadar veya çıkış yaptığınız sırada bu trafik cezası bedelini sizden ödemenizi isteyeceklerdir. Araç kiralama şirketinin trafik cezası kayıtlarını tutma ve müşteriye bilgi verme sorumluluğu yoktur. Kuzey Kıbrıs’ta resmi olarak kullandığınız şahsi, özel ya da kiralık araç plakanıza yazılan ve tarafınıza tebliğ edilen trafik cezalarınızı ödemediğinizde faizleriyle birlikte katlanarak çoğalacağını bilin.

KKTC’de Online Trafik Cezası Sorgulama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde henüz trafik cezası online sorgulama işlemleri başlamamıştır. Kıbrıs’ta araç kullanıp trafik cezası alıp almadığınızı kontrol etmek istiyorsanız KKTC polis genel müdürlüğü ve Kuzey Kıbrıs ilçe polis müdürlüklerinden bilgi almalısınız.

KKTC Polis Müdürlükleri Telefon Numaraları

Polis Genel Müdürlüğü         ==>   Tel: +90 392 228 3411
Lefkoşa Polis Müdürlüğü     ==>   Tel: +90 392 228 3311
Mağusa Polis Müdürlüğü     ==>   Tel : +90 392 366 5310
Girne Polis Müdürlüğü         ==>    Tel : +90 392 815 2125
İskele Polis Müdürlüğü         ==>   Tel : +90 392 371 2333
Güzelyurt Polis Müdürlüğü  ==>   Tel : +90 392 714 2140

KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nün Trafikle İlgili Uyarıları

KKTC – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde;

▬ Trafik çemberinde yol hakkı daima sağdan gelen araçlara aittir.

▬ Trafikte araçlar daima sol şeridi kullanmaktadırlar.

▬ Trafikte cep telefonuyla konuşmak yasaktır.

▬ Araçlar kavşak ağzına geldiklerinde gidecekleri istikamete en yakın şeritte beklemek zorundadırlar.

▬ Trafikte araç içerisindeki tüm kişilerin emniyet kemeri takma zorunlulukları vardır.

▬ Trafikte uygun yolda bir aracı sollamak istediğinizde sağ tarafından geçiniz.

▬ Yaya geçitlerinde yayalara yol vermek zorunluluktur.

▬ Trafikte 150 cm’den küçük çocuklar ilgili aracın ön koltuğunda asla oturamazlar.

▬ Trafikte araç hareket halindeyken 135 cm’den küçük çocuklar özel çocuk koltuklarında emniyet kemeriyle bağlanmak şartı bulunabilirler.

▬ Ziyaretçiler kendi ülkelerinin araba sürüş ehliyetleriyle aynı sınıftaki bir motorlu aracı kullanabilmektedirler. Ancak ülkedeki ziyaretçi turist statülerini kaybedenler Kuzey Kıbrıs’ta sürücü ehliyeti almak zorundadırlar.

▬ T.C – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları özel şahsi araçlarıyla gümrük kapısında Kıbrıs’a Zorunlu Trafik Sigortası (Motorlu Araç Üçüncü Şahıs Mali Mesuliyet) yaptırdıktan sonra Kıbrıs’a giriş yapabilmektedirler. İlgili araçları ise sadece gümrük kapısında giriş yapılırken Geçici İthal Belgesi’ne ismi yazılan kişi kullanabilmektedir. Kıbrıs’ta Geçici İthal Belgesi 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.

Kıbrıs’ta Trafik Cezası Ödememek İçin En İyi Tercih

Biliyor musunuz? Kıbrıs Araç Kiralama şirketi olarak 2008 yılında oto kiralama faaliyetlerine başladık. KKTC’deki rent a car sektöründe trafikle ilgili olan tüm tecrübelerimizi tasavvur edin lütfen… İşte bu sebeple tüm tecrübelerimizi aktardığımız, trafik ceza / kurallarıyla ilgili pratik bilgilerimizi paylaştığımız ve müşterilerimizden edindiğimiz trafik cezalarıyla ilgili yaşanmışlıklara değindiğimiz “KKTC Trafik Cezaları ve Kuralları” yazının sizlere trafik cezası ödememeniz için kolaylıklar sağlayacağını temenni ediyoruz.

⋘  En İyi Tercih ⋙
—————
Kuzey Kıbrıs’ta kendi şahsi aracınız yoksa ve araba kiralayıp trafik cezası ödemek istemiyorsanız, sizlere Kıbrıs’ta fayda sağlayacak önemli trafik bilgilerine vakıf, 7/24 müşteri temsilcisi desteği sunan www.kibrisarackiralama.com marka sitesinden araç kiralamak en iyi tercihiniz olacaktır. Şimdiden Kuzey Kıbrıs’a hoş geldiniz diyor ve kazasız-belasız-cezasız günler diliyoruz.

Kıbrıs’ta kiralayabileceğiniz araçları ve fiyatlarını hemen keşfetmek için tıklayınız ? kıbrıs araç kiralama

admin Yorum yapılmamış

Kıbrıs’ta Cep Telefonu Hattı Kullanımı

Cep telefonu hatlarınızı Kuzey Kıbrıs’ta kullanabilmeniz için uluslararası kullanıma (Roaming) açtırmanız gerekmektedir. Kıbrıs araç kiralama şirketi olarak adaya kısa ve uzun süreli gelen ziyaretçilerin mağdur olmamaları için bu yazıyı hazırlama gereği duyduk.

kktc-cep-telefonu-hattı-kullanım

Kıbrıs’ta Turkcell, Avea ve Vodafone Telefon Hattı Kullananların Bilmesi Gerekenler

Turkcell faturalı hat kullananlar KKTC’ye gelmeden önce faturalı hattınızdan yurt içinde ROAM yazıp 2200’e ücretsiz SMS göndererek, Turkcell Hazır Kart kullanıyorsanız *111#’i ücretsiz olarak tuşlayıp arayarak telefon hattınızı yurt dışında kullanıma açtırabilirsiniz. Turkcell hattı​nızı yurt dışında kullanmak için www.turkcell.com.tr üst menüsündeki “Hesabım” sayfasına kullanıcı bilgilerinizle giriş yapın. Ardından açılan ekranda sol menüde bulunan “Ayarlarım” seçeneğine tıklayın. “Çağrı Ayarları” bölümünü açarak “Yurt Dışında Kullanım”ı açık hale getirebilirsiniz. Ayrıca yurt dışında internet kullanmak istemiyorsanız kapatmak için IPTAL YURTDISI INTERNET yazıp 2200’e ücretsiz SMS gönderebilir, internet açma işlemi için ise YURTDISI INTERNET yazıp 2200’e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz. Kıbrıs’ta aramak istediğiniz numaranın başına ‘+’ koyarak arama yapabilirsiniz. Yurt dışında Turkcell telefon hattınıza TL yüklemek için TL kartının arkasında bulunan paneli kazıyarak gördüğünüz şifreyi *122*12345678901234# şeklinde telefonunuzda tuşlamanız yeterlidir. KKTC’de Turkcell müşteri hizmetlerine telefonunuzdan 533’ü tuşlayarak hemen ulaşabilirsiniz. Diğer operatörler ve sabit hatlardan ise 0392 4440533’ü tuşlayarak Kuzey Kıbrıs Turkcell müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

Avea telefon hattı kullananlar KKTC’ye gelmeden önce AC yazıp 5555’e ücretsiz SMS göndererek, *150# yazıp arama tuşuna basarak ya da Avea Müşteri Hizmetleri 500’ü arayarak www.avea.com.tr’deki online işlemler menüsünden Avea hatlarını  uluslararası dolaşıma açtırabilirler. Avea hatlılar uluslararası kullanıma açık telefonlarını ise telefonlarındaki şebeke ayarlarından Turkcell ya da Vodafone şebeke hattını seçerek sorunsuz kullanabilirler. Kuzey Kıbrıs’ta Avea hatlarını bu şekilde kullananlara yurtdışı ücret tarifesi uygulanmaktadır.

Vodafone faturalı hat kullananlar KKTC’ye gelmeden önce ULUS AC yazıp 7000’e kısa mesaj göndererek, ROAM AC yazıp 7048’e SMS göndererek,*121# yazıp arama tuşuna basarak açabilirsiniz. Online Self Servis’ten yurt dışı arama özelliğini açmak için Online Self Servis’e giriş yaptıktan sonra Ayarlarım sekmesinde bulunan arama ayarlarıma tıklayıp gelen sayfada yurtdışını aramanın yanında bulunan KAPALI yazısına tıklayarak AÇIK konuma getirebilirsiniz. Ayrıca Vodafone müşteri hizmetlerine ulaşmak için Vodafone hattınızdan 542’yi, diğer operatörlerden ve sabit hatlardan ise 0 (542) 542 00 00’yi arayabilir veya Vodafone müşteri hizmetlerine e-posta atabilirsiniz. Ya da size en yakın Vodafone Merkezi’ne uğrayabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerel olarak temsilciliği bulunan iki GSM operatörü vardır. KKTCELL (Kuzey Kıbrıs Turkcell) ve Telsim (Vodafone) şirketleri. Vodafone şirketi KKTC’de halen Telsim ismiyle hizmet vermektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta kısa süreli birkaç günlük seyahat, gezi ya da tatil planınız varsa Kıbrıs Araç Kiralama şirketi olarak yukarıda belirttiğimiz gibi telefon hatlarınızı kullanmanız en doğru seçim olacaktır. Ancak KKTC’ye seyahatiniz birkaç günü geçecek bir organizasyon ise kesinlikle SimKart almanızı tavsiye ederiz. Çünkü yeni bir SimKard almamanız durumunda Türkiye’den cep telefonu hattınızı arayanlardan ve sizden çift taraflı olarak TL ya da kontör gidecektir.

Kıbrıs’ta Şehirlere Göre SimKart Satın Alabileceğiniz Adresler

Girne Turkcell İletişim Merkezleri

Maxiphone:  Mete Adanır Cad. No: 34/E Merkez
Nexsis:  Ziya Rızkı Cad. No:4 Merkez
TPS Girne:  Bedreddin Demirel Cad. Dr.Şemsi Kazım İşhanı A Blok Dükkan 4

Girne Telsim (Vodafone) İletişim Merkezleri

Telsim Merkez Shop: Bedrettin Demirel Cad, No:16
Telsim GAÜ Shop: Girne Amerikan Üniversitesi
Telsim Çarşı Shop: Ziya Rızkı Caddesi
Telsim Naci Talat Shop: Naci Talat Cad, Mayaş Apt. Astro Karşısı

Lefkoşa Turkcell İletişim Merkezleri

Sarpkan: Ercan Uluslararası Havalimanı
Airtech: Bedreddin Demirel Cad. Salih Mecit Sok. No:1 Kızılay
Kaner: Mehmet Akif cad.Mine apt. No:1 Dereboyu
Sarpkan Lefkoşa: Girne Cad. No: 78 Surlariçi
Senkron: Kemal Aşık Cad. No:62/4

Lefkoşa Telsim İletişim Bilgileri

Telsim Ercan Shop: Ercan Havalimanı / Ercan
Telsim Yenikent Shop: Evren Paşa Cad, M.Dereli İş Merkezi B Blok No:3
Telsim Ercan Shop: Ercan Uluslararası Havalimanı
Telsim Yenikent Shop: Evren Paşa Cad, M.Dereli İş Merkezi B Blok No:3
Telsim Girne Kapı Shop: Girne Cad, Vakıflar Pasajı 4A
Telsim Ortaköy Shop: Ali Rıza Efendi Cad, No: 33/A
Lemar Ortaköy Shop: Gazteci Hasan Tahsin cad
Telsim Girne Caddesi Shop: Girne Cad, No:69
Lemar Shop: Şehit Mustafa Ahmet Ruso Cad.
Telsim Dereboyu Shop: Osman Paşa Cad. Hacı Ali Apt. No:36

Gazimağusa Turkcell İletişim Merkezleri

Sarpkan Gazimağusa: İsmet İnönü Bulvarı, Dali Apt. Sakarya Gazimağusa
BYT Gazimağusa: İsmet İnönü Bul. Sakarya

Gazimağusa Telsim İletişim Merkezleri

Telsim Gülseren Shop: Salamis Yolu, Döveç Apt, Dükkan 8
Telsim Sakarya Shop: Salamis Yolu, No:2
Telsim Salamis Shop: Salamis Yolu, DAÜ Giriş Kapısı Karşısı, No:278
Telsim Lemar: Gazimağusa AVM Shop

kuzey-kıbrıs-cep-telefonu-hat-kullanımı

Değerli ziyaretçiler aklınızda bulunsun havayolu ile KKTC’ye geldiğinizde Ercan Havalimanı içinde Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Telsim (Vodafone) bayilerini bulabilirsiniz. Kıbrıs’a olan ziyaret sürenize göre isterseniz mevcut telefon hattınızı uluslararası dolaşıma açtırarak kullanabilir ya da hemen Ercan Havaalanı’nda yeni bir hat alarak tüm telefon iletişimlerinizi sürdürebilirsiniz.

Kıbrıs Araç Kiralama markasıyla hizmet veren şirketimizin müşteri temsilcileri rent a car konusunda kusursuz hizmet anlayışıyla yardımcı olduğu kadar Kıbrısla ilgili her konuda da sizlere yardımcı olacaktır. 7/24 Kıbrıs Araç Kiralama Müşteri Temsilcisi+90 533 888 2929

? www.kibrisarackiralama.com şimdiden Kuzey Kıbrıs’ta sorunsuz bir iletişim yaşamanızı ve keyifli, güvenli, huzurlu ve mutlu bir tatil geçirmenizi diler.

 

admin Yorum yapılmamış

Kuzey Kıbrıs İl ve İlçeleri

Denizin ve gökyüzünün mavisi ile yeşilin buluştuğu muazzam bir doğayla da tarihin kesiştiği şahane bir adadır Kıbrıs. Sadece yaz mevsiminde değil, ilkbahar, sonbahar ve kışının da ayrı ayrı güzellikler sunduğu kartpostal görünümlü Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefkoşa’dan oluşan ilçelere sahip sıcacık bir adadır o.

Kıbrıs’ın il ve ilçelerinin röntgenini Kıbrıs araç kiralama ( ? www.kibrisarackiralama.com ) şirketi olarak sizler için çektik. En iyi tatili Kıbrıs’ta yaşamanız ve en iyi gezi planınızı bu yazıyı okuyarak kurgulamanız için. Şimdiden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hoş geldiniz diyoruz.

Lefkoşa
Kıbrıs adasının tam ortasında yer alan Lefkoşa dünyadaki bölünmüş tek başkent olmasından dolayı ayrıcalıklıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkentidir. Kıbrıs’ın en kalabalık kenti ve en önemli kültür, sanayi, ticaret ve ulaşım merkezidir. Lefkoşa, 35°10′ kuzey, 33°21′ doğuda bulunur.

Kıbrıs Lefkoşa

Lefkoşa’nın kuzeyi Türklere, güneyi Rumlara ait olsa da Yeşil Hat denen ara bölge de Birleşmiş Milletler Barış gücü yer almaktadır. Uzun yılar boyunca Türklerin hakim olduğu yer olmasından dolayı Türk eserlerine, geleneklerine, karakteristlik bulgulara, İslami eserlere çok sık rastlanmaktadır. Surların içinde kalan eski şehir ve surların dışındaki yeni şehir iki ayrı dünyayı temsil ediyor. Dar, çıkmaz sokaklarla çevrili eski Lefkoşa, adanın tarihi geçmişinden kesitler sunmaktadır.

Geçmişin acı hatıralarını unutturmamak adına açılan Barbarlık Müzesi daima duygusal anların yaşandığı bir mekandır. Lefkoşa’da bulunan Barbarlık Müzesi, diğer müzelerden farklı olarak en çok ilgi gören yerdir. Rum katliamına tanıklık etmiş olan ev daha sonralarında müzeye dönüştürülmesinden buram buram tarih kokmaktadır.

Derviş Paşa Konağı ve Etnografya Müzesi’ni de tatil ve gezi planlamanızda yeterli zaman varsa görülecekler listesinizde mutlaka yer alsın. 1228 yılından bu yana ayakta olan St. Sophia Katedrali’nden dönüştürülen Selimiye Camii ise Lefkoşa’nın en önemli dini yapılarından biridir. Venedik surlarının sardığı Lefkoşa şehir merkezinde bu surlar, turistlerin en çok ilgi gösterdiği sembollerden biridir. Lefkoşa’da en önemli gezilecek yerler arasında listenizde olması gereken yerler Büyük Han, Arap Ahmet Camii, Haydarpaşa Camii, Taş Sanatları Müzesi ve St. Nikholas Kilisesi olmalıdır.

Eski Lefkoşa’yı saran surların en önemli kapılarından biri olan Girne Kapısı’nı da unutmamak gerek. Zira yılın her döneminde müthiş bir ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Gazimağusa
Gazimağusa ya da Mağusa, Kıbrıs Adası’nda bir liman kentidir. KKTC’nin Gazimağusa ilçesinin yönetim merkezidir. Gazimağusa, Akdeniz’in en fazla güçlendirilmiş limanlarından biridir. Adanın doğu kıyısında Poyraz ve Zeytin burunları arasında yer alır. En eski kalıntıların bulunduğu 12.ve 13.yy kadar uzanan Venedik Sarayı görmeniz gereken yerler arasındadır.

Gazimağusa

Doğu Akdeniz Üniversitesi Gazimağusa’da bulunur ve eğitim bu sebeple gelir kaynaklarının başında gelir. Muhteşem ötesi altın kumsalları sayesinde dünyada bilinirliliği vardır ve Turizm de bu beldenin gelir kaynaklarına katkı sağlamaktadır.

Kıbrıs’ın Gazimağusa’da tipik akdeniz iklimi yaşanmaktadır. Yazlar uzuuuun ve sıcak, kışlar ise kısa ve yağışlı geçmektedir. Nemli olmasından dolayı Kıbrıs’ın iç kesimlerine göre daha sıcaktır. Deniz kıyıları ise yazın bunaltıcı sıcağında tam da istediğimiz serinliktedir.

Ayrıca notlarınızı alın Gazimağusa’da yer alan Canbulut Müzesi, bal mumu heykelleri ve iç mimarisiyle insanı büyülemekten alıkoyamıyor, mutlaka gidilmesi-görülmesi gereken bir yerdir. Othello Kalesi ise geçmiş savaş izlerini halen taşımaktadır. Top bataryalarının izlerini çok net görebilmektesiniz. Geçmişle şimdiki zamanı kafasında aynı anda yaşamak isteyenler için ideal bir tercih olur.

Bir paragrafta Gazimağusa’da yer alan Seramis Harabelerine açmak gerek. Gördüğünüz de Efes Antik Kent havasını fazlasıyla alacaksınız. Derin derin nefes alın aynı anda 2 yerde olmayı keşfedin.

Güzelyurt
Kıbrıs’ın Güzelyurt kenti isminden de anlaşılacağı üzere Kıbrıs’ın eeeeennnnn güzel yerleşim yeridir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Güzelyurt İlçesinde bir kenttir ve Kıbrıs adasının kuzeybatısında bulunur.

Kıbrıs Güzelyurt

Turunçgil bahçeleriyle çevrili olması ekonomik anlamda Güzelyurt’un en büyük gelir kaynağını oluşturmaktadır. Doğal güzelliğini turunçgillere borçlu anlayacağınız. Çok verimli toprakları bulunan Güzelyurt’ta portakal, greyfurt, karpuz, kavun ve çeşitli sebzeler yetiştirilmektedir. Turunçgillerin çoğu ihraç edilmekte, bir kısmı ise meyve suyu yapılarak içerde tüketilmekte ve ihraç edilmektedir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin de burada bulunması kentin canlılığını artırmaktadır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi KKTC Kampüsü Güzelyurt sınırları içerisinde Kalkanlı kasabasındadır. Cıvıl cıvıl gençlik ve yaşam kokar Güzelyurt. Yolunuz düşerse değil gitmek için plan yapmanız gereken Soli Bozilikası, Soli Tiyatrosu, Saint Manas Manastırı, Pigades Tapınağı gibi yerleri listenize alın. Tunç çağında kurulan ve deniz kıyısında duran bakır yatakları ve geniş limanı ile Soli, sizi içine içine içine taa içine çekecek şehirlerden biri olacaktır şüphesiz.

Güzelyurtla ilgili en önemli tarihi yerlerden bahsetmeyi sona bıraktık. “Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi, St Mamas Kilisesi, Tumba Tu Skuru, Güzelyurt Tren İstasyonu (Kıbrıs’ta kullanılan ilk trenler Güzelyurt festival alanında bulunmaktadır) ve Atatürk Anıtı”. Kesinlikle buraları gezmeden, görmeden, yaşamadan Güzelyurt’tan ayrılmayın.

İskele
İskele İlçesi 1998 yılına kadar Gazimağusa’ya bağlı olup 2000 yılında çıkarılan bir yasayla ilçe statüsünü kazanmıştır. 2006 nüfus verilerine göre burada 21.978 kişi yaşamaktaydı şimdiler ise 35.000-40.000 civarında insan yaşıyor. 1975’de yerli Türk halkı, Larnaka kentinin İskele semtinden göç ederek buraya yerleştirildiler.

iskele

İskele Mesarya Ovası ile Karpaz Yarımadası’nın kesiştiği noktada yer alan çok şirin bir sahil kasabasıdır. Daha sonrasında ismi Yeni İskele olarak değiştirilmiştir. Birçok otantik tesis ve balıkçı lokantalarının olması Yeni İskele’nin turistler tarafından ilgi odağı olmasını sağlamıştır.

Kıbrıs’ın İskele sahil kasabasında bulunan tarihi ve turistlik yerleri şöyle sıralayabiliriz: Kantara Kalesi, Apostolos Andreas Manastırı, Altın Kumsal, Panaya Kanakaria Kilisesi, Ayios Philon, Aphendrika.

Girne
Kuzey Kıbrıs’ın en gelişmiş ve en büyük ilçesi olan Girne, adanın ekonomik en büyük gelirine sahip liman kentidir. Tatilcilerin gözdesidir ve dünyanın dört bir yanından Girne Kalesi’ne ziyaretçiler gelmektedir. Lefkoşa’nın Kıbrıs’ın başkenti olmasının yanında Girne kenti ve çevresi de Kuzey Kıbrıs’ın turizm başkentidir. 1974’teki Kıbrıs Harekatı’na kadar şehir nüfusunun çoğunluğunu Kıbrıslı Rumlar oluştururken harekat sonucunda Girne’deki Rumlar göçmen durumuna düşmüştür. 2000’li yılların başlarından itibaren Girne şehrinde çok hızlı bir şekilde nüfus artışı olmuş ve teknolojik ilerleme yaşanmıştır.

girne

Akdeniz kıyılarında ortaçağdan bugüne kadar kalan etkileyici manzarası ve önemli bir kültür mirasçısı olmasından dolayı Girne ilçesi gelen misafirlerini muazzam bir şekilde tarihi yapılarıyla karşılamaktadır. Girne Limanı, Girne Kalesi’nden sonra insanı dinginleştiren, huzur veren sakin bir hayatın olduğu hissini verdirir adeta. Bunun yanı sıra Girne Limanı, beldesinde bulunan asortik otelleri, mekanları ve inanılmaz güzellikte oluşturulan zengin deniz mahsülleri menülerine sahip restorantlarıyla ufkunuza, damak tadınıza ve aldığınız nefese anlamlar katacak bir yerdir.

Girne Kale ve Limanı’ndan sonra hafızalarımızda bulunması gereken en önemli gezebileceğiniz yerler arasında Bellapais Manastırı, Mavi Köşk, S.T Hillarion Kalesi’ni de unutmayınız.

Kıbrıs il ve ilçeleri, siz gezerken kendi tarihiyle sizi karşılayacak, eşsiz güzelliklerini içinize nakşederek birbirinden ilginç ve güzel hikayeleriyle dolu bir serüven geçireceğiniz tatil şehri olarak anılarınızda yer edinecektir.

Kıbrıs’ın İl ve İlçelerini Kusursuzca Keşfetmek
Türkiye’den geliyorsanız ve kusursuz bir Kuzey Kıbrıs tatili düşünüyorsanız Kıbrıs araç kiralama şirketi olarak bu önerimizi de dikkate almanızda fayda var. Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, İskele ve Güzelyurt ilçelerini tüm tarihi, etnik ve kültürel özelliklerini keyif alarak musmutlu keşfetmek istiyorsanız KKTC’de gezi planınız için kesinlikle araç kiralamalısınız. Ve araç kiralama hizmetlerinde saygın ve güvenli bir rent a car şirketi arıyorsanız yine doğru adres biziz. Kuzey Kıbrıs tatil planınızda (ailenizle, arkadaşlarınızla, sevdiğinizle ya da yalnız) kullanmak istediğiniz kiralık aracınızı hızlıca seçip hemen rezervasyon yapmak için web sitemizin ? https://www.kibrisarackiralama.com/kiralik-araclarimiz linkini ziyaret edebilirsiniz. Kıbrıs il ve ilçelerini kiraladığınız aracımızla gezerken üstün ve kaliteli hizmet alacağınıza %100 garanti veriyoruz.

admin Yorum yapılmamış

Kuzey Kıbrıs’ta Karavan Araç Kiralama

Kıbrıs’ta Karavan ile Özgürlüğün Tadını Yaşayın

Özgürlüğünüze ne kadar düşkünsünüz? Tatil yaparken bir yere veya programa bağlı olmak sizi sıkıyor mu? Gece yıldızlı gökyüzünde bir kamp ateşinde kahve içmek size mutluluk mu veriyor? İşte, karavan ile yapılacak bir tatil bütün bu sorulara en güzel yanıt olacaktır. Özgürlüğün ikinci adı olan karavan ile Kıbrıs’ta tatil yapmak birçok kişinin gerçekleştirmek istediği hayallerinden biridir.

Karavan ile seyahat etmek herhangi bir araç ile seyahat etmekten çok farklıdır. Çünkü karavan bir hayat ve yaşayış biçimidir. İstediğiniz yerde durmak tadını çıkartmak ve konaklamak tatili özgürce yaşamak için biçilmiş kaftandır. Tatilinize kendinizden bir şeyler katacağınız ve rotanızı harita üzerinde değil de kalbinizde yaşayacağınız bir tatildir.

Dünyada birçok tatil sever, karavan kiralayarak birbirinden unutulmaz tatil anıları biriktirmişlerdir. Siz de özgürlüğünüzü sonuna kadar yaşayacağınız bir tatil için Kıbrıs karavan kiralama hayaliyle Kıbrıs’a gelmek isteyebilirsiniz ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Karavan kiralama hizmeti pek revaçta değil. Uzun süre ve belli dönemlerde Kıbrıs’a gelenler için karavan satışları yapılmaktadır. Ücretleri 20.000 TL ile 60.000 TL arasında değişmektedir. İnternetten araştırma yapıp isteğinize göre Kıbrıs’ta Karavan araç bulabilirsiniz. En uygun fiyatlar ile satın alacağınız karavanlar ile Kıbrıs’ın en nadide köşelerinde gerçek özgürlüğü yakalayabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs’ta Karavan ile Gidilecek Yerler Nerelerdir?

Kıbrıs şehirlerindeki canlılık kadar doğal güzellikleri ile kamp severlerin de gözdesi halindedir. İster çadırla istenilir ise karavan ile tatil severlere birçok alternatif sunmaktadır.

Kıbrıs’ta karavan ile tatil yapmak isteyenler için çok fazla lokasyon bulunmaktadır. Deniz kıyısında veya ormanlık alanlarda karavan ile keyifle ve güvenle konaklayabilirsiniz. Karavan ile yola çıkacaklara yanlarına bisiklet almalarını da Kıbrıs Araç Kiralama olarak şiddetle tavsiye ederiz.

✓ Kuzey Kıbrıs’ta en sık tercih edilen kamp yeri Girne ve Karpaz’dır.
✓ Girne’de Güzelyalı plajı ya da Karakum plajı seçilebilecek alternatifler arasındadır. Girne’de çam ağaçları arasında veya Karpaz’da ardıç ormanlarında yeşilin bin bir tonunda da karavanınız ile rahatlıkla konaklayabilirsiniz.
✓ Altınkum’un eşsiz kumlarında dolaşmak da isteyebilirsiniz.
✓ Lefkoşa ve Girne’den genellikle 5-10 derece daha serin olan Alevkayası da sıcaklardan bunalanlar için ideal bir yer.
✓ Kaplıca sahilinde geceleri gökyüzünün size sunduğu şöleni izlemek de çok farklıdır.
✓ Alagadi plajlarını da unutmayın.
✓ Fotoğraf severlerin sıklıkla tercih ettiği Güzelyurt.

karavan-araç-kiralama

Kıbrıs Araç Kiralama Şirketi olarak size tavsiyemiz planlarınızı bir kenara bırakarak Kıbrıs’ın doğal ve tarihi güzelliklerini karavan ile spontane çıkartmanızdır.

Kıbrıs’ta Karavan Satın Alamıyorsanız Minibüs Kiralayın

Günümüzde pek çok kişi Kıbrıs’a kısa dönemli turistik gezi için geldikleri için karavan kiralama hizmetleri yerine normal araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak tatilini farklı şekilde geçirmeyi daha doğru buluyor. Özgürlüğüne düşkün, standartlardan uzak ve farklı bir tatil yaşamak için adaya gelen aileler / kalabalık gruplar karavan satın almak yerine minibüs araç kiralama alternatifini sıklıkla tercih etmektedir.

???
Kuzey Kıbrıs’ta hemen minibüs kiralamak için tıklayınız!…
Kuzey Kıbrıs’ta hemen kiralayabileceğiniz tüm araçları keşfetmek için tıklayınız!…

Kıbrıs’ı bir uçtan bir uca ailece dilediğince gezmek için en rahat ve en keyifli yollardan biri de minibüs kiralamaktır aslında. Birbirine yakın şehirleri, rahat yolları, misafirperver halkı ile güvenli ve rahat tatilin tadını Kıbrıs’ta kalabalık grupsanız eğer kiralayacağınız minibüsle de çıkartabilirsiniz.

Kıbrıs’ta yer alan birçok kamp alanı fiziksel şartlar açısından kampçılarına çok geniş olanaklar sunuyor. Size de sadece karavan satın alarak ya da minibüs kiralayarak Kuzey Kıbrıs’ı dolaşmak kalıyor.

admin Yorum yapılmamış

Kıbrıs Ucuz Araç Kiralama

Kısa ve Ucuz Tatil Kaçamaklarının En İyi Alternatifi: Kıbrıs

Yoğun iş ve kalabalık şehir ortamları insanları daha fazla stres olmasına ve bu stresi atmak için de rahatlama gereksinimlerini ortaya çıkartıyor. Bu yoğunluğun atılması için de en iyi alternatiflerin başında kısa da olsa tatile gitmek geliyor.

Kısa süreli tatiller yani hafta sonu kaçamakları için birçok seçenek bulunan ülkemizde, son yıllarda sıklıkla yavru vatan Kıbrıs tercih edilmektedir. Her mevsim yumuşak havası, billur gibi parlak denizi, casinoları, eğlenceli gece hayatı, alışveriş merkezleri ve tarihi ile Kıbrıs, kısa veya uzun tatiller için keyifle zaman geçirilecek bir yerdir.

Eğer Kıbrıs’ta küçük bir tatil yapmayı düşünüyorsanız, havaalanında uygun fiyatlı kiralayacağız bir araç size büyük kolaylık sağlayacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ucuz araç kiralama konusunda en iyi fiyatlar ile Kıbrıs Araç Kiralama firmamız size destek olacaktır.

kıbrıs'ta-ucuz-araç-kiralama

Kıbrıs’ta Ucuz Araç Kiralama

Kıbrıs’ta Uygun Fiyatlı Kiralık Araçlar

Günlük 90 TL  → Kıbrıs’ta 2013 Model Hyundai i10 Araç Kiralama
Günlük 100 TL → Kıbrıs’ta 2014 Model Hyundai i20 Araç Kiralama
Günlük  110 TL → Kıbrıs’ta 2016 Model Ford Fiesta Araç Kiralama

Ucuz Araç Kiralama Hizmetiyle Kıbrıs’ta Güneşin ve Denizin Tadını Çıkartın

Hafta sonu için planlarınız hazır, şimdi sıra yola çıkmaya geldi.

Ercan Havalimanı’nda Kıbrıslıların güler yüzü, doğası, yaşam tarzı ile sizi sanki bir Avrupa şehrine gelmiş havasını tattıracaktır. İşinizin yoğunluğundan ve kalabalıktan uzaklaşmak, Kıbrıs’ta kafa dinlemek size yeniden yaşam sevinci kazandıracaktır.

Kıbrıs’ta şehirler birbirine çok yakın ve karayolları açısından ulaşım çok kolay. Bu açıdan araç kiralamak Kıbrıs’ta geçireceğiniz kısa tatiliniz için en iyi seçenek olacaktır. Araç kiralama açısından herhangi bir hazırlığınız yoksa size en uygun fiyat ve kaliteli hizmet ile destek verecek olan şirketimizin Kıbrıs kiralık araçlar sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye edeceğiz. Bakımları yapılmış, temiz ve iyi marka araçlarda tatilinizin tadını çıkarmak size ayrı bir zevk verecektir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ucuz araç kiralama için www.kibrisarackiralama.com sitemizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Otelinize yerleştiniz. Şimdi sıra kendinizi sıcak kumlardan, Kıbrıs’ın serin sularına atmak kalıyor. Mavinin en güzel tonunu göreceğiniz bu suların üstü kadar altı da size çekici gelebilir. Tüple dalış açısından Kıbrıs yeni bir dünyaya kapısı açacaktır.

Eğlenceli Bir Gece Sizi Bekliyor

Akşam için iyi bir yemek, yorgunluğunuzu geride bırakmak için son adım olacaktır. Otelinizde veya çevrede mutlaka Akdeniz veya Dünya mutfağının lezzetli tatlarını bulacağınız iyi seçenekler vardır. Hele ki kiralık aracınız ile yakın çevrenize bağlı kalmadan yeni keşifleri kolayca yapabilirsiniz.

Kıbrıs’ta gecenizi sonlandırmak için casino iyi bir alternatif olabilir. Ya da Kıbrıs’ın canlı gece hayatında gece kulüplerinde keyifli zamanlar geçirmenizde çok kolaydır. İki seçenekte arasında karar veremiyorsanız merak etmeyin gece uzun ikisi içinde vaktiniz olacaktır.

Güneş, deniz, kum ve eğlence sonrasında bir bakmışsınız iki gün geçmiş bile. Hâlbuki doyamadınız değil mi? Çünkü daha yenecek yemekler, dans edilecek müzikler, girilecek denizler ve gezilecek yerler Kıbrıs’ta sizi beklemektedir.

Dönüş yolunda bir sonraki hafta sonu kaçamağınızın biletlerini mi alıyorsunuz?
O zaman hiç vakit kaybetmeden kibrisarackiralama.com sayfamızı ziyaret ederek aracınızın rezervasyonunu yaptırın. Unutmayın Kıbrıs’ta en ucuz tatil araç kiralayarak yapılır. Kıbrıs’ta ucuz araç kiralama konusunda rakip tanımaz fiyatlarımız ve uygun ödeme seçeneklerimiz ile her zaman hizmetinizdeyiz.

Kıbrıs Araç Kiralama Şirketinin Fiyat Listesi 
https://www.kibrisarackiralama.com/kibris-arac-kiralama-fiyatlari/

KKTC’de Ucuz Araç Kiralama Hizmeti Veren Firmalar

Not: Sitelerin sizlere sağlayacağı kaliteli hizmet ve araç kiralama garanti şartlarıyla ilgili sorumluluk Kıbrıs Tatil Turizmi Ltd şirketine aittir. 

admin Yorum yapılmamış

KKTC’de Benzin Fiyatları

Türkiye – KKTC Benzin Fiyat Karşılaştırması

Kıbrıs’ta benzin fiyatları Türkiye ile kıyaslandığında ciddi farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de 5 TL civarında seyreden benzinin litre fiyatı araç kiralamak isteyenler için oldukça yüklü bir maliyet hesabı çıkarır. Kıbrıs için fiyatlara bakıldığında aynı dönemde benzinin litre fiyatının 3,7 TL olduğu görülmektedir.

Fiyatlar arasında ciddi bir fark olduğu göz önüne alındığında Kıbrıs’ta araç kiralamak sanılanın aksine çok daha ekonomik ve rahat olacaktır. www.kibrisarackiralama.com markamızın araç kiralama hizmetlerinden faydalanan herkese benzin alımı ile ilgili önemli bilgileri vermektedir.

2018 Türkiye Akaryakıt Pompa Fiyatları
Kurşunsuz Benzin –> 5.57 TL
TP Motorin –>  5.10 TL
TP Gaz –> 3.4 TL
Motorin –> 4.44 TL

Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını güncel olarak öğrenmek için www1.tppd.com.tr:81/SitePages/PompaFiyatlari.aspx linkini ziyaret edebilirsiniz.

2017 KKTC – Kuzey Kıbrıs’ta Akaryakıt Fiyatları
Kurşunsuz 97 –> 4.04 TL
Kurşunsuz 95 –>  3.95 TL
Euro Diesel –> 3.75 TL
Gaz Yağı –> 3.65 TL

Araç kiralama hizmetinden faydalanan herkes mutlaka maliyet hesabı yaparak kiralama işlemine karar vermektedir. Bu yüzden araç kiralama hizmeti almak isteyenlerin yakıt tasarrufu ile ilgili talepleri ortaya çıkar. LPG ve dizel araç tercih etmek isteyen müşterilerin yanı sıra düşük motor hacimli araç talep eden müşteriler de vardır.

kıbrıs-yakıt-fiyatları

Kıbrıs Yakıt Fiyatları

Kuzey Kıbrıs’ta benzin fiyatları tüm bu sorunları ortadan kaldıracak düzeyde olduğundan dolayı yakıt maliyeti özellikle Türkiye’den gelen müşterilerimiz için oldukça uygun olmaktadır. Kıbrıs’ta benzin fiyatlarının ucuz olmasından ve LPG kullanımı yasak olduğundan dolayı araç kiralama firmaları da benzinli araç kiralamayı tercih etmektedir.

KKTC yakıt fiyatları ile maliyetleri düşürürken bölgenin her noktasını gezmek isteyenlerin de yüzünü güldürmektedir.

Önemli Uyarı:
Kıbrıs’ta araç kiralayacakların dikkat etmesi gereken tek şey benzincilerin çalışma saatleridir. Türkiye’de benzincilerin 7/24 açık olmasına alışkın olan müşteriler Kıbrıs’ta gece yarısı 00:00 itibariyle kapanan benzinciler yüzünden sorun yaşayabilirler.

Kıbrıs Araç Kiralama şirketimiz; araba teslim saatine ve müşterinin talebine göre kiralık aracın benzinini ayarlamaktadır. Araç teslimi gece yarısı sonrasında ise deponun yeterli miktarda dolu olmasını mutlaka sağlamaktadır. Ercan Havalimanı Rent a Car hizmetlerinden yararlanacak ve gece uçuşu ile gelecek müşteriler için de benzer kolaylıklar sağlanmaktadır.

Kıbrıs’ta En Az Benzin Yakan Kiralık Araçlar
Araç filomuzda yer alan en az benzin yakan ekonomik sınıfı kiralık araçlar hangileridir? Keşfetmek için https://www.kibrisarackiralama.com/kibris-arac-kiralama-fiyatlari linkini tıklamanız yeterlidir.

_____________________
Hazırlayan:
Kıbrıs Araç Kiralama | Kıbrıs Ercan Havalimanı Rent a Car Şirketi
www.kibrisarackiralama.com

admin Yorum yapılmamış

Kıbrıs’ta Araç Kiralayıp En Çok Trafik Cezası Ödeyenler

Kıbrıs’ta araç kullanmak trafiğin soldan akması sebebiyle dışardan gelen insanlara zor gelse de aslında biraz dikkatle ortaya çıkabilecek tüm zorluklar ortadan kolayca kalkabilir. Bölgede genellikle otomatik vites araç tercihi araç kullanımını kolaylaştıran etmenler arasında yer almaktadır. Ayrıca Kıbrıs’ta araç kiralayarak en çok trafik cezasını hız tutkunları ödüyor haberleri bölgede araç kullanmanın ne kadar güvenli olduğuna dikkat çekmektedir.

Kıbrıs hiç bitmeyen gece hayatı, yurt dışından gelen ziyaretçilere açık kumarhaneleri ile sınırsız eğlence hizmeti verirken bölge halkının ve ziyaretçilerin can güvenliğini sağlamak için konulan sıkı trafik kuralları ile anılıyor. Bölgede güvenle araç kullanmak için yapmanız gerekenler sağdan gelen trafiğe yol vermeniz, bir aracı geçmek için sağından hareket etmeniz gibi dikkat ile çözülebilecek hareketler. Bölgede uygulanan sıkı trafik kuralları da hız, alkol, dikkatsizlik dinlemeden ağır bir şekilde uygulanıyor ve bu sayede trafikte güvenlik sağlanıyor.

Kıbrıs'ta en çok trafik cezası ödeyenler

Kıbrıs’ta Trafik Cezaları

Araç Kiralayıp Trafiğe Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken Kurallar

Kıbrıs trafiğine çıkmadan önce bilmeniz gereken en önemli unsur bu bölgede herhangi bir kanun ihlalinin asla affedilmediği ve cezasının çok ağır olduğudur. Kıbrıs’ta en çok trafik cezasını araç kiralayıp hızlı araba kullananlar ödüyor neden mi? Kıbrıs’ın tüm noktalarında bulunan sabit kameralı hız kontrol sistemleri sayesinde plakaya yazılan hız cezaları sürücülere rahat vermiyor. Hız tutkunlarının nasıl olsa radar yok zihniyeti ile boş yollarda yaptığı hız denemeleri Kıbrıs’ta son buluyor. Alkollü araç kullanma, araç kullanırken cep telefonu kullanma gibi güvenliği tehlikeye atacak davranışlarda bulunanlarda ağır cezalar ödemek zorunda kalıyor. Kıbrıs’ın eğlence dolu dünyasına girenler trafikte de istedikleri gibi özgür olabileceklerini düşündükleri anda büyük bir yanılgıya düşüyorlar.

Kıbrıs Trafik Cezaları

Kıbrıs’ta araç kiralamak için sürücü belgesi sahibi olmak ve 18 yaşını doldurmak yetmiyor. Kıbrıs’ta araç kiralamak isteyen kişilerin en az 4 yıllık sürücü belgesine sahip olmaları ve 25 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Kıbrıs’ta bu şartları sağlayan herkes araç kiralama hizmeti alabiliyor ancak bölgede araç kiralayanların dikkat etmesi gereken kurallar bulunuyor. Bölgede trafik yoğunluğunun çok olmaması sebebiyle araç kullanmak rahat olsa da araç kiralama hizmeti alanlar hemen ayırt edilebiliyor.

Kiralık araçların kırmızı plakalarından dolayı kolayca ayırt edilen bu durumda hem trafik polisleri hem de bölge halkı daha dikkatli davranıyor. Kıbrıs’ta kiralık aracı kullanan kişinin adının araç kiralama sözleşmesinde yer alması zorunluluğu bulunuyor. Sözleşmede adı bulunmayan kişinin aracı kullanması durumunda sigorta kapsamı dışında kalınıyor ve tüm masraflar aracı kiralayan kişi tarafından karşılanıyor. Kıbrıs’ta araç kiralayanlar için de sıkı trafik kuralları geçerli oluyor. Hız sınırı aşmak, cep telefonu kullanmak ve alkollü araç kullanmak oldukça caydırıcı cezalar ödemenize neden oluyor. Özellikle hız cezalarının kameralı sistemle veriliyor olması sürücüleri yanlış düşüncelere itebiliyor. Plakaya kesilen cezalarda ceza tarih ve saatinde aracı kiralayan kişinin ödeme zorunluluğu bulunuyor. Her halukarda istatistiklere göre Kıbrıs’ta araç kiralayıp en çok trafik cezasını hızlı araç kullananlar ödemektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta yürürlükte olan tüm trafik cezalarını ve önemli trafik kurallarını https://www.kibrisarackiralama.com/blog/kktc-trafik-cezalari-kurallari/ linkini tıklayarak tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

Kıbrıs Araç Kiralama şirketimizin web sitesinde sizler için hazırladığımız Soru/Cevap köşemizde “Kıbrıs’ta Araç Kiralarken Unutmamanız Gerekenler” ile ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Tıklayınız –> www.kibrisarackiralama.com/soru-cevap/