kıbrıs-cep-telefonu-hat-kullanımı
admin Yorum yapılmamış

Cep telefonu hatlarınızı Kuzey Kıbrıs’ta kullanabilmeniz için uluslararası kullanıma (Roaming) açtırmanız gerekmektedir. Kıbrıs araç kiralama şirketi olarak adaya kısa ve uzun süreli gelen ziyaretçilerin mağdur olmamaları için bu yazıyı hazırlama gereği duyduk.

kktc-cep-telefonu-hattı-kullanım

Kıbrıs’ta Turkcell, Avea ve Vodafone Telefon Hattı Kullananların Bilmesi Gerekenler

Turkcell faturalı hat kullananlar KKTC’ye gelmeden önce faturalı hattınızdan yurt içinde ROAM yazıp 2200’e ücretsiz SMS göndererek, Turkcell Hazır Kart kullanıyorsanız *111#’i ücretsiz olarak tuşlayıp arayarak telefon hattınızı yurt dışında kullanıma açtırabilirsiniz. Turkcell hattı​nızı yurt dışında kullanmak için www.turkcell.com.tr üst menüsündeki “Hesabım” sayfasına kullanıcı bilgilerinizle giriş yapın. Ardından açılan ekranda sol menüde bulunan “Ayarlarım” seçeneğine tıklayın. “Çağrı Ayarları” bölümünü açarak “Yurt Dışında Kullanım”ı açık hale getirebilirsiniz. Ayrıca yurt dışında internet kullanmak istemiyorsanız kapatmak için IPTAL YURTDISI INTERNET yazıp 2200’e ücretsiz SMS gönderebilir, internet açma işlemi için ise YURTDISI INTERNET yazıp 2200’e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz. Kıbrıs’ta aramak istediğiniz numaranın başına ‘+’ koyarak arama yapabilirsiniz. Yurt dışında Turkcell telefon hattınıza TL yüklemek için TL kartının arkasında bulunan paneli kazıyarak gördüğünüz şifreyi *122*12345678901234# şeklinde telefonunuzda tuşlamanız yeterlidir. KKTC’de Turkcell müşteri hizmetlerine telefonunuzdan 533’ü tuşlayarak hemen ulaşabilirsiniz. Diğer operatörler ve sabit hatlardan ise 0392 4440533’ü tuşlayarak Kuzey Kıbrıs Turkcell müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

Avea telefon hattı kullananlar KKTC’ye gelmeden önce AC yazıp 5555’e ücretsiz SMS göndererek, *150# yazıp arama tuşuna basarak ya da Avea Müşteri Hizmetleri 500’ü arayarak www.avea.com.tr’deki online işlemler menüsünden Avea hatlarını  uluslararası dolaşıma açtırabilirler. Avea hatlılar uluslararası kullanıma açık telefonlarını ise telefonlarındaki şebeke ayarlarından Turkcell ya da Vodafone şebeke hattını seçerek sorunsuz kullanabilirler. Kuzey Kıbrıs’ta Avea hatlarını bu şekilde kullananlara yurtdışı ücret tarifesi uygulanmaktadır.

Vodafone faturalı hat kullananlar KKTC’ye gelmeden önce ULUS AC yazıp 7000’e kısa mesaj göndererek, ROAM AC yazıp 7048’e SMS göndererek,*121# yazıp arama tuşuna basarak açabilirsiniz. Online Self Servis’ten yurt dışı arama özelliğini açmak için Online Self Servis’e giriş yaptıktan sonra Ayarlarım sekmesinde bulunan arama ayarlarıma tıklayıp gelen sayfada yurtdışını aramanın yanında bulunan KAPALI yazısına tıklayarak AÇIK konuma getirebilirsiniz. Ayrıca Vodafone müşteri hizmetlerine ulaşmak için Vodafone hattınızdan 542’yi, diğer operatörlerden ve sabit hatlardan ise 0 (542) 542 00 00’yi arayabilir veya Vodafone müşteri hizmetlerine e-posta atabilirsiniz. Ya da size en yakın Vodafone Merkezi’ne uğrayabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerel olarak temsilciliği bulunan iki GSM operatörü vardır. KKTCELL (Kuzey Kıbrıs Turkcell) ve Telsim (Vodafone) şirketleri. Vodafone şirketi KKTC’de halen Telsim ismiyle hizmet vermektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta kısa süreli birkaç günlük seyahat, gezi ya da tatil planınız varsa Kıbrıs Araç Kiralama şirketi olarak yukarıda belirttiğimiz gibi telefon hatlarınızı kullanmanız en doğru seçim olacaktır. Ancak KKTC’ye seyahatiniz birkaç günü geçecek bir organizasyon ise kesinlikle SimKart almanızı tavsiye ederiz. Çünkü yeni bir SimKard almamanız durumunda Türkiye’den cep telefonu hattınızı arayanlardan ve sizden çift taraflı olarak TL ya da kontör gidecektir.

Kıbrıs’ta Şehirlere Göre SimKart Satın Alabileceğiniz Adresler

Girne Turkcell İletişim Merkezleri

Maxiphone:  Mete Adanır Cad. No: 34/E Merkez
Nexsis:  Ziya Rızkı Cad. No:4 Merkez
TPS Girne:  Bedreddin Demirel Cad. Dr.Şemsi Kazım İşhanı A Blok Dükkan 4

Girne Telsim (Vodafone) İletişim Merkezleri

Telsim Merkez Shop: Bedrettin Demirel Cad, No:16
Telsim GAÜ Shop: Girne Amerikan Üniversitesi
Telsim Çarşı Shop: Ziya Rızkı Caddesi
Telsim Naci Talat Shop: Naci Talat Cad, Mayaş Apt. Astro Karşısı

Lefkoşa Turkcell İletişim Merkezleri

Sarpkan: Ercan Uluslararası Havalimanı
Airtech: Bedreddin Demirel Cad. Salih Mecit Sok. No:1 Kızılay
Kaner: Mehmet Akif cad.Mine apt. No:1 Dereboyu
Sarpkan Lefkoşa: Girne Cad. No: 78 Surlariçi
Senkron: Kemal Aşık Cad. No:62/4

Lefkoşa Telsim İletişim Bilgileri

Telsim Ercan Shop: Ercan Havalimanı / Ercan
Telsim Yenikent Shop: Evren Paşa Cad, M.Dereli İş Merkezi B Blok No:3
Telsim Ercan Shop: Ercan Uluslararası Havalimanı
Telsim Yenikent Shop: Evren Paşa Cad, M.Dereli İş Merkezi B Blok No:3
Telsim Girne Kapı Shop: Girne Cad, Vakıflar Pasajı 4A
Telsim Ortaköy Shop: Ali Rıza Efendi Cad, No: 33/A
Lemar Ortaköy Shop: Gazteci Hasan Tahsin cad
Telsim Girne Caddesi Shop: Girne Cad, No:69
Lemar Shop: Şehit Mustafa Ahmet Ruso Cad.
Telsim Dereboyu Shop: Osman Paşa Cad. Hacı Ali Apt. No:36

Gazimağusa Turkcell İletişim Merkezleri

Sarpkan Gazimağusa: İsmet İnönü Bulvarı, Dali Apt. Sakarya Gazimağusa
BYT Gazimağusa: İsmet İnönü Bul. Sakarya

Gazimağusa Telsim İletişim Merkezleri

Telsim Gülseren Shop: Salamis Yolu, Döveç Apt, Dükkan 8
Telsim Sakarya Shop: Salamis Yolu, No:2
Telsim Salamis Shop: Salamis Yolu, DAÜ Giriş Kapısı Karşısı, No:278
Telsim Lemar: Gazimağusa AVM Shop

kuzey-kıbrıs-cep-telefonu-hat-kullanımı

Değerli ziyaretçiler aklınızda bulunsun havayolu ile KKTC’ye geldiğinizde Ercan Havalimanı içinde Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Telsim (Vodafone) bayilerini bulabilirsiniz. Kıbrıs’a olan ziyaret sürenize göre isterseniz mevcut telefon hattınızı uluslararası dolaşıma açtırarak kullanabilir ya da hemen Ercan Havaalanı’nda yeni bir hat alarak tüm telefon iletişimlerinizi sürdürebilirsiniz.

Kıbrıs Araç Kiralama markasıyla hizmet veren şirketimizin müşteri temsilcileri rent a car konusunda kusursuz hizmet anlayışıyla yardımcı olduğu kadar Kıbrısla ilgili her konuda da sizlere yardımcı olacaktır. 7/24 Kıbrıs Araç Kiralama Müşteri Temsilcisi+90 533 888 2929

? www.kibrisarackiralama.com şimdiden Kuzey Kıbrıs’ta sorunsuz bir iletişim yaşamanızı ve keyifli, güvenli, huzurlu ve mutlu bir tatil geçirmenizi diler.