kibris-trafik-kuralları
admin Yorum yapılmamış

KKTC – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde trafiğe çıkmadan önce bilmeniz gereken trafik cezaları ve kuralları nelerdir?

KKTC’de Trafik Cezası Tutarları

595 TL  ← Alkollü araba kullanmanın cezası
238 TL  ← Kırmızı ışıkta arabayla geçmenin cezası
238 TL  ← Dikkatsiz araba sürüşü yapmanın cezası
119 TL   ←Araçta emniyet kemeri takmama cezası
108.5 TL  ← Yanlış alana araç park etmenin cezası (15 gün içinde ilgili Zabıta Belediye Veznesi’ne mesai saatlerinde ödenebilir. 15 günden sonra ceza 2 katına çıkmaktadır. Yanlış alana park cezası 30 gün süre tamamlandıktan sonra da ödenmediği takdirde belediye tarafından ilgili araç sahibi mahkemeye verilmektedir.

KKTC’de Otomobille Hız Sınırını Geçmenin Cezası

119.5 TL ← Hız sınırını arabanızla 20 km’ye kadar aştığınızda
178.5 TL ←  Hız sınırını aracınızla 20 km ile 40 km arası aştığınızda
297.5 TL ← Hız sınırını 40 km’den fazla aştığınızda

Yukarıdaki trafik cezası tutarları 2017 senesine ait bedellerdir.  Kuzey Kıbrıs’ta trafik cezası ücretleri Türkiye’deki gibi asgari ücret artışına bağlı olarak değişmektedir.

Kıbrıs Araç Kiralama Şirketinden KKTC Trafik Tüyoları
Asla unutmayın

↕ Kuzey Kıbrıs’ta otomobilinizle yolda seyir halinde ilerlerken karşıdan gelen bir başka aracın size ısrarla sellektör yapması (araç sürücünün arabasının far ışıklarını yakıp söndürmesi) ileride, aynı yol üstünde trafik polislerinin çeviri ve kontrol yaptığını size söylemeye çalıştığını göstermek içindir.

Otomobilinizi yanlış park ettiğinizde ilgili park cezaları trafik polisi tarafından yazıldığı gibi bulunduğunuz yerin belediye zabıta ekipleri tarafından da yazılmaktadır.

Kuzey Kıbrıs’ta şehir içi ve şehirlerarası yollarda sabit radar kameraları vardır. Bu radar kameraları, trafikte cezai müeyyidelere aldırış etmeyen 50 km, 60 km, 75 km ve 100 km hız limitini aşan araçların fotoğraflarını çekip ceza işlemlerini başlatmaktadır. Kıbrıs’ta araç kiralayarak sabit radarlara yakalandıysanız eğer bu konuyla ilgili de detaylı bilgi almak için KKTC Polis Müdürlüğünü aramalısınız.

↕ Kuzey Kıbrıs’ta kiralanan araçların trafikte işledikleri tüm suçların cezaları, rent a car şirketinin kurumsal sözleşmesinde ismi yazılan kişiye yazılmaktadır. Yani Kıbrıs’taki trafik cezalarının takibi ve bu cezaların ödeme işlemleri yine üzerine kiralık araç kaydı yapılan kişinin sorumluluğundadır. KKTC Polis Müdürlüğü ceza tutanaklarında geçen ilgili kiralık aracın sözleşme bilgilerini rent a car şirketinden talep ederek sisteme kaydetmektedir. KKTC’den çıkış yapana kadar veya çıkış yaptığınız sırada bu trafik cezası bedelini sizden ödemenizi isteyeceklerdir. Araç kiralama şirketinin trafik cezası kayıtlarını tutma ve müşteriye bilgi verme sorumluluğu yoktur. Kuzey Kıbrıs’ta resmi olarak kullandığınız şahsi, özel ya da kiralık araç plakanıza yazılan ve tarafınıza tebliğ edilen trafik cezalarınızı ödemediğinizde faizleriyle birlikte katlanarak çoğalacağını bilin.

KKTC’de Online Trafik Cezası Sorgulama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde henüz trafik cezası online sorgulama işlemleri başlamamıştır. Kıbrıs’ta araç kullanıp trafik cezası alıp almadığınızı kontrol etmek istiyorsanız KKTC polis genel müdürlüğü ve Kuzey Kıbrıs ilçe polis müdürlüklerinden bilgi almalısınız.

KKTC Polis Müdürlükleri Telefon Numaraları

Polis Genel Müdürlüğü         ==>   Tel: +90 392 228 3411
Lefkoşa Polis Müdürlüğü     ==>   Tel: +90 392 228 3311
Mağusa Polis Müdürlüğü     ==>   Tel : +90 392 366 5310
Girne Polis Müdürlüğü         ==>    Tel : +90 392 815 2125
İskele Polis Müdürlüğü         ==>   Tel : +90 392 371 2333
Güzelyurt Polis Müdürlüğü  ==>   Tel : +90 392 714 2140

KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nün Trafikle İlgili Uyarıları

KKTC – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde;

▬ Trafik çemberinde yol hakkı daima sağdan gelen araçlara aittir.

▬ Trafikte araçlar daima sol şeridi kullanmaktadırlar.

▬ Trafikte cep telefonuyla konuşmak yasaktır.

▬ Araçlar kavşak ağzına geldiklerinde gidecekleri istikamete en yakın şeritte beklemek zorundadırlar.

▬ Trafikte araç içerisindeki tüm kişilerin emniyet kemeri takma zorunlulukları vardır.

▬ Trafikte uygun yolda bir aracı sollamak istediğinizde sağ tarafından geçiniz.

▬ Yaya geçitlerinde yayalara yol vermek zorunluluktur.

▬ Trafikte 150 cm’den küçük çocuklar ilgili aracın ön koltuğunda asla oturamazlar.

▬ Trafikte araç hareket halindeyken 135 cm’den küçük çocuklar özel çocuk koltuklarında emniyet kemeriyle bağlanmak şartı bulunabilirler.

▬ Ziyaretçiler kendi ülkelerinin araba sürüş ehliyetleriyle aynı sınıftaki bir motorlu aracı kullanabilmektedirler. Ancak ülkedeki ziyaretçi turist statülerini kaybedenler Kuzey Kıbrıs’ta sürücü ehliyeti almak zorundadırlar.

▬ T.C – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları özel şahsi araçlarıyla gümrük kapısında Kıbrıs’a Zorunlu Trafik Sigortası (Motorlu Araç Üçüncü Şahıs Mali Mesuliyet) yaptırdıktan sonra Kıbrıs’a giriş yapabilmektedirler. İlgili araçları ise sadece gümrük kapısında giriş yapılırken Geçici İthal Belgesi’ne ismi yazılan kişi kullanabilmektedir. Kıbrıs’ta Geçici İthal Belgesi 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.

Kıbrıs’ta Trafik Cezası Ödememek İçin En İyi Tercih

Biliyor musunuz? Kıbrıs Araç Kiralama şirketi olarak 2008 yılında oto kiralama faaliyetlerine başladık. KKTC’deki rent a car sektöründe trafikle ilgili olan tüm tecrübelerimizi tasavvur edin lütfen… İşte bu sebeple tüm tecrübelerimizi aktardığımız, trafik ceza / kurallarıyla ilgili pratik bilgilerimizi paylaştığımız ve müşterilerimizden edindiğimiz trafik cezalarıyla ilgili yaşanmışlıklara değindiğimiz “KKTC Trafik Cezaları ve Kuralları” yazının sizlere trafik cezası ödememeniz için kolaylıklar sağlayacağını temenni ediyoruz.

⋘  En İyi Tercih ⋙
—————
Kuzey Kıbrıs’ta kendi şahsi aracınız yoksa ve araba kiralayıp trafik cezası ödemek istemiyorsanız, sizlere Kıbrıs’ta fayda sağlayacak önemli trafik bilgilerine vakıf, 7/24 müşteri temsilcisi desteği sunan www.kibrisarackiralama.com marka sitesinden araç kiralamak en iyi tercihiniz olacaktır. Şimdiden Kuzey Kıbrıs’a hoş geldiniz diyor ve kazasız-belasız-cezasız günler diliyoruz.

Kıbrıs’ta kiralayabileceğiniz araçları ve fiyatlarını hemen keşfetmek için tıklayınız ? kıbrıs araç kiralama