Kıbrıs'ta Bebek Koltuklu Araç Kiralama
admin Yorum yapılmamış

1900’lü yılların başında üretilen ilk araçla birlikte sürücü ve yolcu güvenliği gündeme gelmiştir. Araba üretiminin ilk yıllarında güvenlik üzerine geliştirilen her yenilik yetişkinleri korumak üzerine oldu. Çocuk koltuklarının üretilmesine 1930’lu yıllarda başlandı. Bu üretim ilk başta güvenlik amaçlı gözükse de ilk çocuk koltuklarının üretim amacı ebeveynlerin çocukları rahat bir şekilde görmesini sağlamak oldu. 1960’lı yıllarda geliştirilen emniyetli çocuk koltukları ile yeni bir güvenlik unsuru ortaya çıkmış oldu.

Çocuk güvenlik koltuğu, emniyet koltuğu gibi farklı isimleri olan bebek koltuğu günümüzde bazı ülkelerde kullanım zorunluluğu ile dikkat çekmektedir. Olası bir kaza anında çocukların güvenliğini sağlamak için kullanılan bebek koltukları araç kiralama hizmetlerinde de talep edilebilmektedir. Kıbrıs’ta bebek koltuklu araç kiralama hizmeti almak için kiralama talebinde bu isteği belirtmek gerekmektedir.

Kıbrıs’ta araç kiralama sektörüyle ilgili hazine niteliğinde çok önemli bilgileri Soru/Cevap sayfamızla keşfedebilirsiniz.

Kıbrıs'ta bebek koltuk araç kiralama

Kıbrıs’ta Bebek Koltuklu Araç Kiralama

Kıbrıs’ta Kiralık Araçlarda Bebek Koltuğu Kullanım Zorunluluğu

Kiralık araçlarda güvenlik açısından oldukça hassas bir noktada bulunan bebek koltuklarının belirli kalite standartlarını sağlaması gerekmektedir. Bebek koltukları pek çok ülkede yasal olarak zorunludur. Hem güvenlik gerekçeleri hem de yasal yaptırımlar bebek koltuklarının önemini ortaya çıkarır. Çocuklar yetişkin emniyet kemerini kullanacak kadar büyüyene kadar araçlarda bebek koltuğu kullanımı gereklidir. Büyüme sınırları genellikle çocukların 1.50 cm boya erişene kadar geçirdiği süreç olarak belirlenir. Arka koltuk önünde hava yastığı bulunan kiralık araçlarda bebek koltuğu kullanımı çeşitli standartlarla belirlenir. Olası bir kaza anında hava yastığının kazaya sebebiyet vermemesi için koltuk yerleşiminde dikkatli olmak gerekir. 15 aya kadar olan çocuklarda bebek koltuğu olarak bilinen ürünlerin kullanması uygunken 15 aydan yüksek olan çocuklar için yükseltici özellikli araç koltuklarını kullanmak daha etkili sonuç alınmasını sağlar. 1990 yılında belirlenen ISO standardı ISOFIX ile bebek koltukları belirli bir standarta bağlanmıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Açıklaması:
Bebek Koltukları (1 yaşına ve 8-9 kg’a kadar olan çocuklar için): Bebek koltukları doğumdan 8-9 kg ve 1 yaşına kadar olan çocuklar için dizayn edilmiştir ve araçlara arkaya bakacak şekilde monte edilir. Bebek koltuğunun arkaya bakmasının nedeni kazalarda hassas kafa ve boyun yapısına sahip olan bebeğin daha iyi korunması içindir. Çünkü kaza anındaki çarpma etkisi bebeğin kafa ve boyun kısmına göre daha güçlü olan arka kısmına yöneltilecektir. Koltuk aynı zamanda bebeğin kafasının öne çarpmaması için ön tarafa tam dayanmamalıdır. Bu koltuklar bebeklerin kendi kendine hareket edebileceği döneme kadar kullanılmalıdır.

Araç Kiralama Şirketinden Bebek Koltuğu İçin Talepte Bulunun

Kıbrıs’ta bebek koltuklu araç kiralama hizmeti için kiralama öncesi talepte bulunmak etkili sonuçlar almanızı sağlar. Tüm araçlarda bulunmayan bebek koltukları için rezervasyon öncesi talepte bulunmak ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde karşılanmasına imkan tanır. Araç kiralama hizmeti alırken can güvenliğini düşünmek oldukça doğru bir davranıştır. Kıbrıs araç kiralama hizmetleri ile araç kiralama işlemleri gerçekleştirirken firmanın müşteri güvenliğini ne kadar ön planda tuttuğunu görmek mümkündür.

Kıbrıs içi ulaşım şartlarına uygun araçlar ile kiralama hizmeti veren firmalar kullanım kolaylığını ve adaptasyonu her noktada düşünerek hareket ederler. Bu dikkat firmaların otomatik vites araç kiralamasına sebep olmaktadır. Ek güvenlik önlemlerinin yanı sıra ana güvenlik ögelerinin de dikkatle sağlandığı araç kiralama hizmetleri ile yüksek güvenlikli yolculuklar yapabilirsiniz. Kıbrıs’ta bebek koltuklu araç kiralama hizmeti almak için başvururken araç kiralama sürecinde güvenlikle ilgili tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Kıbrıs’ın can güvenliği amacı ile oldukça sıkı tuttuğu trafik kuralları hakkında bilgiyi Kıbrıs araç kiralama şirketinin müşteri temsilcisinden +90 533 888 2929 detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kıbrıs Araç Kiralama şirketimizin kiraladığı bebek koltuklu araçları ve kiralama detaylarını incelemek için tıklayınız!…

—————–
Kıbrıs Araç Kiralama
www.kibrisarackiralama.com