kıbrıs-keşfedilecek-yerler
admin Yorum yapılmamış

Kıbrıs hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile turistlerin ilgisini çeken bir bölgedir. Bu durum Kıbrıs’ın farklı noktalarında tarihi yapıların bulunmasından ve eşsiz plajların varlığından dolayı ortaya çıkmaktadır. Lefkoşa, Girne, Güzelyurt ve Gazi Mağusa’da birbirinden güzel tarihi değerler turistlerin ziyaretine açıktır. Kıbrıs sadece gece hayatı ile ünlü olmadığından dolayı özellikle kalabalık gruplar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir bir tatil noktasıdır. Casinolarda eğlenmek, güzel plajlarında güneşlenmek, yamaç paraşütü ve su sporları yapmak veya tarihi değerleri keşfetmek farklı tatil planları için alternatifler sunar.

Kıbrıs’ta araçla ile gezilebilecek yerler genellikle tarihi yapılar olsa da araç kiralayanlar farklı plajları ve koyları keşfedebilirler.

Kıbrıs’ta araçla ile gezilebilecek yerler arasında öne çıkan lokasyonlardan Lefkoşa’nın ilk yerleşiminde yapılan surlar mutlaka gezilmesi gereken yerlerdir. Dar sokaklara yayılmış enerjik bir şehri ziyaret etmek turistlere farklı bir deneyim yaşama imkanı sunar. Hazır Lefkoşa’ya gelmişken Surlariçi bölgesinde bulunan Büyükhan da gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Lefkoşa’da bulunan Barbarlık Müzesi, Selimiye Cami görülmesi gereken tarihi yapılardır.

Kıbrıs’ın Her Geçen Gün Değeri Artan Tarihi Yerleri

Araç kiralamanın en güzel yani her şehre istediğiniz zaman istediğiniz kadar vakit ayırabilme özgürlüğüne sahip olmanızdır. Girne Kıbrıs’ta araç ile gezilebilecek yerler konusunda seçenek sunan güzel şehirlerdendir. Umberto Eco’nun ilham aldığı St. Hilerion Kalesi, Pella Pais Manastırı ve Girne Kalesi şehrin görülmesi gereken yapıları arasındadır. Gazi Mağusa’da bulunan Kapalı Maraş bölgesi şu an ölü bir şehir olsa da farklı bir duygu yaşamak isteyenler tarafından ziyaret edilmelidir. 1974 yılında Türkler tarafından ele geçirilen bölge tarafsızdır ve kimse yaşamamaktadır. Bölge olduğu gibi bırakılmış ve ıssız bir alana dönüşmüştür. Gazi Mağusa’da bulunan Lala Mustafa Paşa Camisi ve Namık Kemal Meydanı mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

Kıbrıs’ta tarihi tüm güzellikleri keşfetmek için kiralık araca ihtiyacınız varsa sizlere kusursuzca Kıbrıs keşfini yaşatmayı misyon edinen rent a car şirketimizden bütçenize uygun aracı önceden rezervasyon yaptırabilir Kuzey Kıbrıs’ta istediğiniz yerden teslim alabilirsiniz.

Kıbrıs’ı Keşfedin
7/24 Rezervasyon İmkanı
———————————
Tel: +90 533 888 2929
www.kibrisarackiralama.com