Kıbrıs'a Gitmek İçin Gerekli Evraklar
admin Yorum yapılmamış

Kıbrıs’a Pasaport / Vize Gerekiyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne pasaportsuz giriş yapabilmektedirler. 12 Haziran 1991 tarihinden itibaren Türkiye’den Kıbrıs’a yapılan seyahatlerde pasaport uygulaması kaldırılmıştır. KKTC ve Türkiye vatandaşları kendi aralarında sadece resmi kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı ile seyahat edebilmektedirler.

Kıbrıs Hakkında Sırlarla Dolu Bilgileri Araç Kiralama Şirketimizle Keşfedin

Kıbrıs’ın güney ve kuzey kesimini keşfiniz için sorunsuz ve güvenli ulaşım şartlarına sahip olmanız elzemdir. Ada misafirlerinin Kıbrıs serüveni boyunca tüm ulaşım ihtiyaçlarını önceden tasavvur ederek çözüme kavuşturan ► Kıbrıs Araç Kiralama şirketimiz, Kıbrıs hakkında sırlarla dolu çok önemli bilgileri de müşterilerine aktarmayı görev bilmektedir.

Kıbrıs’ı ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayan Türk vatandaşlarının ise Kıbrıs adasının güneyindeki Kıbrıs Rum Kesimi’ne geçişine izin verilmemektedir.

Kıbrıs vatandaşlarının Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi olmak üzere iki kesimi arasındaki yararlandığı mevcut serbest dolaşım imkanından maalesef Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanamamaktadır. Türk vatandaşlarının Güney Kıbrıs’a geçebilmesi için önceden Kuzey Kıbrıs’tan vize alması ve Yunanistan üzerinden gitmesi gerekmektedir. Özelikle Güney Kıbrıs’a pasaport ile giriş yapacak olan kişilerin pasaportlarına KKTC mühürü vurdurtmamaları gerekmektedir. Çünkü pasaporttaki KKTC mühürü sebebiyle Yunanistan’a girerken sorunlar yaşanabilmektedir.

kibris-arac-kiralama

Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a Kimlikle Geçiş

KKTC – Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasında kapılar 23 Nisan 2003’te açılmıştır.
Önceden Kuzey ve Güney Kıbrıs halkı polis kontrolünden kimlik ibraz yapıp vize kağıdı mühürletiyordu. Artık yeni prosedüre göre Kıbrıs Rum tarafına geçişlerde vize kağıdı ve mühür kullanılmamaktadır. Rum tarafına geçiş yapacak olan kişinin resmi kimlik belgesini görevli memura kayıt ettirmesi yeterli olmaktadır.
Avrupa Birliği (AB) pasaportu taşıyan turistler Kıbrıs’ta güneyden kuzeye ve kuzeyden güneye sorunsuz geçiş yapabilmektedirler.
__________________________
Kuzey Kıbrıs’ta çok önemli başka bir bilgi edinmek için hemen tıklayınız…

Kıbrıs'a Pasaport / Vize Gerekli mi?